Sega Dreamcast / Dc
Hårdvara och information
Företag:Sega
Konsol:Dreamcast
Release:1998 Nov
Generation:6 (1998-2004)
Sålda ex:10.6 miljoner
Bäst sålda spel:Sonic Adventure, 2.5 miljoner
Processor:206 Mhz
Grafik:100 Mhz
Minne:16 Mb, 8 Mb Grafik, 2 Mb ljud
Ljud:64 kanaler
Media:GD-Rom samt Cd
Online:Ja via inbyggt modem eller bredbandsadapter
Bakåtkompatibel:Nej

Reklam

Bakgrund

Fan Art

Ventilationhåls ljus
2013-07-26 av Florian Wallin

Sega Dreamcast Moddning

Här samlar jag olika sätt att modda sin Dreamcast, det kanske bara blir ett men blir det fler kommer dom hamna här:

Ventilationhåls ljus

Detta är en riktigt schysst modd som gör att du får ljus ut ur ”ventilationshålen” på höger sida utav ditt Dreamcast.

Du behöver följande:

- En skruvmejsel
- En lödkolv
- Lödmetall
- En diod i valfri färg som klarar 3,3 volt
- En liten borr eller liknande att göra hål med
- En elkabel modell smal
- En kabelavbitare
- Två kabelskor (honor) för 18-22mm kablar


1.Börja med att ta loss all kablage från ditt Dreamcast samt ta ut eventuell skiva som sitter i.

2.När du gjort det vänder du upp och ner på ditt Dreamcast och tar bort modemet.

3.Skruva loss de 4 skruvarna som håller "skalet" på plats (markerade med blått på bilden).


4.Vänd på ditt Dreamcast igen så att det står "som det skall", ta sedan bort överdelen på "skalet". När du gjort det skall du skruva loss de 2 skruvarna markerade med gula ringar på bilden (alltså dom som håller fläktpaketet på plats).


5.När du lossat fläktpaketet är det dags att lossa själva fläkten, detta gör du genom att skruva loss de 2 skruvarna markerade med röda ringar på bilden.


6.Ok nu kommer tillfället när vi skall borra en del. Hur stort hål du skall borra beror givetvis på hur stor Diod lampa du har valt (3, 5, 8, 10 mm). När du borrar skall du se till att borra hålet marginellt mindre än diodens bredd , se nu till att vända "skalet" till fläkten up och ner.

Placera "skalets" topp ner mot en planka eller nåt du inte är rädd om du råkar borra i, och gör din första genom borrning i mitten av toppen (se till att hellre borra för lite nu första gången). Hur noggrann du är med borrningen bestämmer du själv givetvis, är hålet lite för stort får du använda dig utav lim vilket jag inte föredrar. Se bilden på hur det skall se ut när du är klar med denna punkt nedan.


7.Nu när Dioden är på plats skall du skära till 2 kablar med lagom längd för att de skall nå från fläktens nya diod till de 6 "pinnsen" som sticker upp ur ditt "PSU" (Power Supply Unit, alltså det som finns till vänster i ditt Dreamcast). Se till att löda fast en kabel till varje "tråd" på dioden och klipp av det som blir överflödigt.

8.Du kan göra på två olika sätt nu:

* Det riskabla

Löd fast kabeln som går från diodens + "tråd" till Pin nr 1 utav dom 6, och den andra kabeln ( - ) till pin 3,4 eller 5 som är markerade GND på PSU "moderkortet". Risken med denna metoden är att du kan råka droppa lite lödtenn på moderkortet och det kan resultera i att dreamcasten inte vill fungera på ett eller annat sätt.

* Det säkra

På båda ändarna utav kablarna från dioden sätter du kabelskor (honor) som du klipper mitt itu enligt bilden nedan. Dessa ser du till att placera mellan där PSU modekortet möter "pinnsen" på rätt plats enligt punkten ovan.


9.Nu skall det vara klart! Sätt ihop din Dreamcast och njut! Om det inte funkar får du kolla att allt sitter där det skall (alltså att alla kablar har kontakt), samt att +/- på rätt plats. Fungerar det fortfarande inte så får du kolla dioden med ett batteri så att den inte är sönder.