Nintendo Gamecube / Gc
Hårdvara och information
Företag:Nintendo
Konsol:Gamecube
Release:2001 Sep
Generation:6 (1998-2004)
Sålda ex:21,74 miljoner
Bäst sålda spel:Super Smash Bros Melee, 7.1 miljoner
Processor:486 Mhz
Grafik:162 Mhz
Minne:40 Mb + 3 Mb Video
Ljud:Dolby Pro Logic 2
Media:Nintendo Gamecube Gamedisc
Online:Ja, via bredbandsadapter eller modem
Bakåtkompatibel:Nej

Reklam

Bakgrund

Manual
Gc Emulator Win 64 bit
Gc Emulator Win 32 bit
2013-02-21 av Florian Wallin

Nintendo Gamecube

Nintendo Gamecube var den fjärde konsolen som Nintendo släppte och den delade marknaden med Playstation 2 , Xbox och inte minst min personliga favorit Dreamcast.

Gamecube var den första konsolen från Nintendo som använde sig av ett medie likt CD och DVD, innan dess har dom alltid använt "cartridges" (kasetter). Dock nyttjade Gamecuben inte det vanliga formatet utav CD/DVD skivor utan av ett mindre format som kallas "Nintendo Gamecube Game Disc". Detta var egentligen en dvd skiva i mindre format, på grund av det så kan inte Gamecuben spela upp vanliga CD skivor eller DVD filmer.

Slogan

När Gamecube skulle marknadsföras gjordes det med två olika slogans , dels den som avslutade reklam snuttar med "Born to Play" samt den mer genomgående "Who Are You?". Iden med "Who Are You?" sloganen var helt enkelt "Du är vad du spelar", alltså speltitlarna du väljer att spela talar om vilken personlighet du är , och att Gamecube då skulle ha en såpass mycket spel att det fanns något för alla. Tillbehör

Precis som till de flesta konsolerna finns det även till Gamecube en massor med tillbehör , jag tänkte nämna några av dom här.

Game boy player var ett av alla tillbehör som gjorde att man kunde Gameboy/GameboyColor samt Gameboy Advance spel på en vanlig tv. Det var en fyrkantig "botten" till Gamecuben som hade utrag för ett spel samt en linkkabel där yttligare en en gameboy enhet kan kopplas till för flerspelarläge.

Ett annat populärt tillbehör var DK Bongos, det var ett par bongotrummor som man använde när man skulle spela Donkey Konga eller Donkey Kong Jungle Beat. Dessa påminner i funktionen väldigt mycket om de idag så vanliga dansmattorna.


Metroid Prime, ett Fps spel som utvecklades av Retro Studios år 2002.

Spelet gillas av 1 personer.
Eternal Darkness Sanitys Requiem, ett Horror spel som utvecklades av Silicon Knights år 2002.

Spelet gillas av 0 personer.
Pikmin, ett Strategi spel som utvecklades av Nintendo år 2001.

Spelet gillas av 0 personer.TitelKategoriReleaseGillas av
Eternal Darkness Sanitys RequiemHorror20020 personer
Metroid PrimeFps20021 personer
PikminStrategi20010 personer
3 recensioner hittades.