Snk Neo Geo



Hårdvara och information
Företag:Snk
Konsol:Neo Geo AES
Release:1990 Jan
Generation:4 (1989-1993)
Sålda ex:Ca 1 Miljon
Bäst sålda spel:Okänt
Processor:12 Mhz (2 olika)
Grafik:4096 färger samtidigt
Minne:64 kb, 74 kb video, 2 kb ljud
Ljud:15 kanaler
Media:Kasett / Cartridge
Online:Nej
Bakåtkompatibel:Nej

Reklam

Bakgrund

Manual
Neo Geo Emulator
2013-02-19 av Florian Wallin

Snk Neo Geo

Neo geon är en kasset baserad konsol som släpptes 1990 utav det japanska spelföretaget SNK.

Arkad Favoriten

Hårdvaran bjöd på en väldigt bra och färggrann 2D grafik. MVS (Multi video system) hade sedan länge varit känt utav arkadmarknaden , det var ett bra val för lokala arkadhallar med lite plats då dessa MVS erbjöd möjligheten att ha flera olika akrkad spel i en och samma maskin.

Med spelen sparade på kasseter istället för på kretskorten som i vanliga fall när det gällde arkadmaskiner fanns även möjligheten att på ett enkelt och smidigt sätt byta sin arsenal med tillgängliga spel med jämna mellanrum utan att flytta själva kabinetten.

Hemkonsolen Neogeo AES

Neogeon lanserades även som en hem konsol , tillgänglig för allmänheten men till ett pris som för de flesta var klart i överkant, man refererar till Neogeos hemkonsol när man talar om "AES" som står för "Advanced Entertainment System". Den marknadsfördes som en 24-bits maskin fast den i själva verket var en väldigt kraftfull 16-bits maskin.

Inledningsvis var maskinen bara tillgänglig att hyra till större företag , såsom hotelkedjor , barer eller resturanger. Detta ändrades när SNK märkte att det fanns en marknad med människor som faktiskt kunde tänka sig att betala $650 för en konsol att ha hemma privat.

Neogeo konsolen släpptes 31 Januari 1990 i Osaka Japan. Jämförde man Neogeon med de andra 16bits systemen som fanns vid denna tidpunkt så var Neogeon vida överlägsen vad det gällde både grafik och ljud. Och vidare eftersom MVS hårdvara var identisk med AES så möjliggjorde det att alla spel som man fann ute i arkadhallarna kunde köpas hem till sin AES likaså.

Smakar det så kostar det

Även om konsolen var extremt dyr i jämförelse med andra så lyckades den leva sig igenom och faktiskt förbi både Super Nintendon och Segas Megadrive, detta genom en fantastisk arsenal med välgjorda spel och själva Neogeos kultstatus som växte med åren.

När den debuterade i America som kostade konsolen $649.99 vilket var makalöst högt pris i jämförelse med andra system , vidare kostade spelen $200 eller mer vilket givetvis gjorde att de flesta faktiskt inte hade råd att köpa hem en sån här , men också via att de flesta inte hade råd att köpa en sådan här så växte deras status

SNK slutade tillverka konsoler 1997 men fortsatte att tillverka spel till både AES och MVS i yttligare 8 år till.

Det sista officiella spelet släpptes 2004 till AES , och det var titeln "Samurai Shodown V Special".


Burning Fight, ett Fighting spel som utvecklades av Snk år 1991.

Spelet gillas av 1 personer.
Metal Slug, ett Action spel som utvecklades av Snk år 1996.

Spelet gillas av 1 personer.
Mutation Nation, ett Fighting spel som utvecklades av Snk år 1992.

Spelet gillas av 0 personer.



TitelKategoriReleaseGillas av
Burning FightFighting19911 personer
Metal SlugAction19961 personer
Mutation NationFighting19920 personer
Neo Turf MastersSport19960 personer
4 recensioner hittades.