Florian "Florre" Grundare

Namn:Florian Wallin
Född:1981
Hemort:Göteborg
Favorit konsol:Dreamcast
Favorit spel:Shenmue
Antal recensioner: 253

Christoffer "ReZenoX" Skribent

Namn:Christoffer Wallin
Född:1991
Hemort:Göteborg
Favorit konsol:Super Nintendo
Favorit spel:Final Fantasy 7
Antal recensioner: 29

Oliver Edqvist Skribent

Namn:Oliver Edqvist
Född:1990
Hemort:Örebro
Favorit konsol:Nintendo 64
Favorit spel:Zelda Ocarina Of Time
Antal recensioner: 16

2012-10-07 av Florian Wallin

Personen bakom Florre.se
Först och främst vill jag säga att det är roligt att ni har lyckats hitta hit. Mitt namn är Florian Wallin, jag har varit förtjust i tvspel och datorspel så långt jag kan minnas. Min kära mor köpte en Atari till mig i de yngre åren och därefter var jag såld. Efter det köpte hon bland annat en Nintendo till mig som väl endå var det som fick igång mig ordentligt. Detta intresse har gjort att jag i slutet på 2010 valde att köpa en en domän som sedan skulle bli ett mecka för tvspelsintresserade.


Segadreamcast.se var mitt första projekt som jag verkligen brann för, jag stod för det mesta av innehållet medans min kusin Martin Gustafsson stod för designen, sidan var aktiv mellan 2003-2007 om jag inte missminner mig och var en community med en hel del dreamcast intresserade människor vars recensioner nu har förevigats här på florre.se istället.

Konsolinfo.se
Jag köpte 2 domäner samtidigt ungefär i början av 2011, konsolinfo.se samt florre.se. Den förstnämnda var den som jag jobbade hårt med, utan några som helst avancerade kunskaper inom html/css/php/sql lyckades jag ändå tillslut få ihop något som jag känner mig rätt nöjd med.

Version 1
Version 2
Version 3
Version 4

Tanken bakom Konsolinfo.se var att samla så mycket information om konsoler och datorer samt dess tvspel som möjligt och presentera det på ett snyggt och överskådligt enkelt sätt. I skrivandes stund ligger över 200 recensioner på konsolinfo.se samt mängder med wallpapers,ljud/mp3,fusk, reparationsguider med mera uppe.

Ganska grymt jobbat måste jag säga i och med att jag gör 98% av allting själv.

Under sommaren 2012 startade jag upp företaget konsolinfo där jag säljer spel och lite annat relaterat till spelbranchen. Den är igång med jag investerar inget i den just nu då, tanken är att den skall sparkas igång på allvar runt julen 2013.

Florre.se
Så jag har en sida som handlar om tvspel, varför då starta en till som handlar om samma sak men som ändå är bantad kontra den första? Jag inser att konsolinfo.se inte har den mest spektakulära designen och att detta kan vara störande för vissa.

Version 1
Version 2
Version 3
Version 4

Egentligen skiter jag i det men det är en anledning till denna sida, jag vill ha ett snyggare upplägg och hoppas att ni som besökare tycker att florre.se ser bra ut. Den andra delen är att istället för att fokusera brett som på konsolinfo.se fokuserar jag här i största möjliga mån uteslutande på att lägga upp recensioner och inget annat.

Mina förhoppningar är att jag skall få upp folks ögon för äldre tvspel och datorspel, inte bara ni som är min generation (80talister) utan även ni nya kommande generationer. Jag är fullt medveten om att man inte kan jämföra exempelvis Battlefield 3 med Quake till PC men vet ni vad? Quake har kvaliteér som Battlefield inte kommer i närheten av (och tvärtom givetvis), kom ihåg att grafik inte är allt utan att spelkänslan faktiskt alltid kommer stå i första rum. Hoppas ni finner Florre.se som det givna alternativet på nätet när man skall läsa om retrospel, det är mitt mål att du skall tycka det.

Med vänliga hälsningar "Florre"

Extra tack till Patrik "eTeRnAl" samt "Ryoku" för all hjälp med PHP på både florre.se samt konsolinfo.se <3