Omslag

Bilder

Reklam


KonsolUtvecklareUtgivareÅrGenreManualMusik
Amiga 500 Arcadia Systems Electronic Arts 1988 Action

Aaargh!

1 personer gillar detta spelet
2013-10-01 av Florian Wallin


De flesta av er har säkert spelat eller hört talas om klassikern Rampage,spelet där man styr olika monster och skall demolera stad efter stad i bästa Godzilla stuk. Om du vet vilket det är och kanske rent av gillar det spelet så är chansen stor att du även kommer gilla Aaargh!

Handling
Den är något diffus att förstå men vi ger det ett försök.Det handlar om dessa två monster man kan välja,båda två har blivit ivägjagade utav människor en lång tid tillbaka.Nu har tiden kommit då dom vill hämnas människorna som drev iväg dom, detta samt att dom är ute efter "Rocs" ägg som finns gömda någonstans på varje bana får dom att återigen återvända till människornas begyggelse för att sprida skräck.


Gameplay
Du kan spela som antingen ett drakliknande monster eller som en enögdjätte (Cyklop).Målet i spelet är att samla på sig 5 stycken Rocs ägg för att slutligen bli först av de båda monstren att ta vara på guldägget vid vulkanen.

För att kunna hitta äggen måste man demolera alla byggnader på banorna man är på då ägget gömmer sig bakom en av dom,men förvänta dig motstånd,till en början är det ganska enkelt men det blir svårare ju längre in i spelet du tar dig.Byborna kommer att jaga dig, försöka skjuta katapult på dig och lite andra roliga saker.Kom ihåg att äta upp lite människor med jämna mellanrum för att fylla på din kraft.

För att ha sönder byggnaderna kan du gå tillväga på två olika sätt,antingen så slår du sönder byggnaderna på bästa "Rampage" sätt eller så gör du så att du sprutar eld på så att husen tar eld (det är alltid kul!). När du sprutar eld kommer folk att springa ut ur sina hus och en sak jag gillar med spelet är detaljerna som finns i det,exempelvis om hus brinner så se till att ha sönder deras brunn,annars kommer dom försöka hämta vatten därifrån för att släcka elden.

Både draken och cyklopen kan spruta eld men bara till en viss del,du kan dock förutom ägg hitta en "blixt" bakom raserade hus vilket ger dig tillgång till att kunna spruta mer eld.Roligast blir det givetvis att spela mot en god vän och stressa sig fram genom kaoset för att bli den första att samla på sig 5 ägg.

Grafik
De olika banorna skiljer sig väldigt mycket åt och detaljrikedomen är bra. Man känner verkligen att man kommer till en annan stad när man klarat en vilket är bra.Animationerna är mjuka vilket bäddar för bra spelkänsla,eller ?

Ljud
Ljudeffekterna som finns i spelet är okej men,musiken om man nu skall kalla det så,är rikigt trälig.

Spelkänsla
Det är framförallt här som spelet sätter krokben på sig självt.Grafiken är bra och spelet rör sig ganska mjukt vilket bäddar för en bra och precis spelkontroll.Men sanningen är att den känns inte alls "spot on".Man fastnar mellan olka byggnader ibland fast man till synes inte borde göra det,vidare är det ganska seg respons på kontroll vilket också kan vara frustrerande.

Aaarg! tar sin spelidé från populära Rampage och om du gillade Rampage kommer du antagligen kunna uppskatta detta spelet i en timme eller två,annars råder jag dig att spela Rampage som är mycket bättre.Spelet får en stark 2a i betyg, och då skall ni veta att Amiga versionen är mycket bättre än den som finns till Pc ^^


Du kanske också precis som 0 andra gillar spelet The Blues Brothers ? Det är ett spel till Amiga 500 i samma genre som är utvecklat av Titus och som släpptes 1991.


Om inte annat så kommer du säkert precis som 1 andra gilla spelet Alien Breed Tower Assault vilket gör det till det mest gillade spelet i samma genre på Amiga 500.