Omslag

Bilder

Reklam


KonsolUtvecklareUtgivareÅrGenreManualMusik
Amiga 500 Dinamic Software Dinamic Software 1989 Action

After The War

0 personer gillar detta spelet
2013-10-01 av Florian Wallin


Har ni sett filmen "Flykten från New York" ? Jag har starka minnen från den filmen sedan barndomen och minns själv att jag tyckte det var en "häftig" miljö,och sanningen är att filmen med apokalyptiska teman tilltalar mig än idag,jag gillar konceptet med att i framtiden är allt förfallet och att bara de starkaste överlever,givetvis bara i "nöjes-sammanhang", inget direkt dröm scenario på riktigt.

Spelet After The War bygger på exakt samma känsla och är ett actionspel som är skrivet av spanskar 1989.Så vi har en härlig atmosfär,men hur är spelet och vad gör man ?

Handling
Året är 2019 och vi befinner oss i vad som tidigare var Manhattan men nu efter kärnvapenkriget är inget sig likt.Ur askan kommer en hjälte, Jonathan Rogers som är mer känd som "Jungle Rogers".Hans enda chans att överleva är att nå en plattform XV-238,som finns i den schitzofrena lönnmördaren Mc Jerins bas,och därifrån ta sig till de yttre kolonierna.

Att göra detta är inte lätt,du kommer behöva ta dig genom en stad i ruiner och hålla koll på strålningen samtidigt som du stöter på massor med andra fiender,allt från råttor till gängmedlemmar och robotar.Klarar du av utmaningen?

Gameplay
After the war är ett klassiskt sidscrollande spel som sagt.Det finns 2 stora banor,den första är uppe på marken om man säger,och väl där tar man sig igenom Manhattan (eller ja,det som är kvar av Manhattan).När du tagit dig igenom det kommer du til sista banan som är under marken, här får du tillgång till ett automatvapen också vilket du inte har på första banan,bra med lite omväxling där.

Grafik
Grafiken är väldigt detaljerad och det känns som om de få som ligger bakom spelet verklige lagt manken till där,spelets rörelser är också ganska mjuka vilket innebär att dom inte legat på latsidan och skippat "frames" för att bli klara snabbare.

Ljud
Det finns bara ljudeffekter i spelet,ingen musik alls,inte ens i introt eller under highscorelistan.Det ehöver inte vara dåligt även om jag gillar ingame music, hur som helst de effekter som finns är "okej",baksidan är att dom är inte så många och man ledsnar ganska snart på dom.

Spelkänsla
Kontrollerna är bra och enkla att ta till sig så här är inga konstigheter alls,det känns bra att puckla på fienderna.

After The War är ett välgjort spel men som saknar det där lilla extra,för egen del recenserar jag det för jag har lite goa minnen från det och för att jag fortfarande än idag gillar upplägget.Du som gillar denna typen av spel kommer kunna ha roligt med detta spel i någon timme tror jag,för er andra kanske ni bör se er efter något annat, för detta kommer inte få er att fatta tycke för denna typ av spel.


Du kanske också precis som 1 andra gillar spelet Cabal ? Det är ett spel till Amiga 500 i samma genre som är utvecklat av Tad Corporation och som släpptes 1989.


Om inte annat så kommer du säkert precis som 1 andra gilla spelet Alien Breed Tower Assault vilket gör det till det mest gillade spelet i samma genre på Amiga 500.