Sega Saturn / Sat
Hårdvara och information
Företag:Sega
Konsol:Saturn
Release:1994 Nov
Generation:5 (1993-1998)
Sålda ex:9.5 miljoner
Bäst sålda spel:Virtua Fighter 2, 2.2 miljoner
Processor:2 x 28.63 Mhz
Grafik:2 x 28.63 Mhz
Minne:3 Mb, 512 kb ljud
Ljud:32 kanaligt FM, 44.1 kHz
Media:Cd+G samt Cd
Online:Ja via externt modem
Bakåtkompatibel:Nej

Reklam

Bakgrund

Manual
Sega Saturn Emulator
2013-02-23 av Florian Wallin

Sega Saturn

Denna 32-bitars konsol släpptes 6 veckor före Playstation , närmare bestämt den 22 november 1994. Maskinen sålde i ungefär 9.5 miljoner exemplar (jämfört med playstation var det bara en knapp tiondel ungefär). Konsolen slutade att tillverkas år 2000 i Japan.

I 2 år jobbade "Away team" gruppen med det som skulle bli "Sega saturn". Projektet gick då under namnet "Aurora". Konsolen var på sin tid mycket kraftfull , dock hade den en stor nackdel, den var grymt svår att programmera spel till. Så vad berorodde det på ?

Lurig hårdvara

Jo det beror på dess hårdvaru uppbyggnad , den hade nämligen 2 huvud processorer och utöver dom yttligare 6 processorer , att få dom att jobba "tillsammans åt samma håll" var ett jättesvårt projekt för speltillverkarna. Många utav dess hårdvaru komponenter var heller inte "anpassade" att jobba ihop , vilket inte heller gjorde jobbet enklare. Det finns ett rykte som säger att dom inledningsvis tänkte använda en processor men på grund utav att dom hörde om Playstations kommande release så lade dom sent i processen till en andra processor i tron om att det skulle öka potensialen i Segas Saturn konsol.

Uppbyggnaden med 2 processorer i Sega Saturn var den huvudsakliga anledningen till att företagare hade problem att skapa bra titlar till konsolen. Det stora problemet var också att båda processorerna delade samma "bus" och hade problem att komma åt huvud "ram minnet" samtidigt.

Shenmue

Kvaliten på spelen (3d spelen) ökade dock med tiden då vissa lärde sig att använda hårdvaran på rätt sätt , det visas beviseligen på klippet där man ser en tidig verision utav spelet "Shenmue" som senare släpptes till Dreamcasten , fast denna verision visar ett bra exempel på potensialen i Sega Saturn, en snabb sökning på youtube ger oss flera snuttar från Shenmue på Saturn i utvecklings stadiet.

Som tidigare nämndes så gick tyvärr Saturn i graven år 2000


Sega Rally Championship, ett Racing spel som utvecklades av Sega AM3 år 1995.

Spelet gillas av 1 personer.
Virtua Cop, ett Shooter spel som utvecklades av Sega AM2 år 1995.

Spelet gillas av 1 personer.
Shining The Holy Ark, ett Rpg spel som utvecklades av Camelot Software Planning år 1996.

Spelet gillas av 0 personer.TitelKategoriReleaseGillas av
Sega Rally ChampionshipRacing19951 personer
Shining The Holy ArkRpg19960 personer
Virtua CopShooter19951 personer
3 recensioner hittades.